Ufarlig å være gründer!

Går du med planer om å starte for deg selv? Har du en ny bedriftsidè? Er du redd for økonomien?
Kan jeg inspirere bare en til å ta sjansen på å starte for seg selv – ja da har jeg oppnådd noe!

Hvordan bli gründer?
Å være gründer er spennende. Mange har kommet til meg etter forrige innlegg og sagt at de synes jeg er så tøff som tør å satse for meg selv. Det er da det minst farlige i hele verden å starte et nytt firma! Hvis jeg inspirerer bare en til å ta sjansen på å starte for seg selv – og kanskje til og med gi opp en fast stilling for å følge en drøm – så er det viktig for meg!

Ha tro på seg selv – viktig grunnmur for gründerskap
Hva er det farligste som kan skje? Jo… At det ikke går bra – og at jeg ikke kan leve av det. Det er klart at rent økonomisk ville det vært merkbart for meg og familien om jeg ikke hadde fått det til, men jobb hadde jeg fått meg!Jeg tror det er viktig at man har såpass tro på seg selv – ellers har man nok ikke en solid nok grunnmur å bygge en karriere på. Man må ha trygghet over egen erfaring og kompetanse.

Trygghetsfølelse rundt arbeidssituasjonen
Trygghet – hva er det? Det er utvilsomt et viktig ord mange kommer tilbake til når man vurderer å si opp noe trygt og fast.

Trygghet kan være så mangt synes jeg. Noe av det viktigste for de fleste av oss er å ha en god familiesituasjon som ballast i livet – og så kommer jobbgreia.. Trives man ikke i jobben – gir ikke jobbsituasjonen en trygghetsfølelse heller. Jeg hørte et innlegg for et par uker siden, hvor temaet var endringer i arbeidslivet. Det var stor enighet i forsamlingen om at man i dag må man være endringsvillig, fordi mange bedrifter er i kontinuerlig endring og omstilling. For noen år siden var staten en supertrygg arbeidsplass. Selv ikke her vet man hva som skjer «i morgen». Beklager å stille spørsmålet, men hvilken jobb er 100% trygg i dag?

En gjennomtenkt idè – kompetanse på området – godt støtteapparat (familien), og en god porsjon ståpåvilje, ja – har man det, da bør man bare sette i gang.
Det kan faktisk også hende det finnes støtteordninger som kan bidra til å finansiere oppstarten av ditt firma. Det er selvsagt lettest hvis man har en knakende god ny idè. Og noen har faktisk en godt gjemt hemmelig idè i skuffen.. Ideer som antageligvis er mye mer spennende enn lesten jeg har bygget mitt nye levebrød på. For jeg startet med noe trygt ved å satse på oppgaver som jeg føler at jeg mestrer og kan – og ikke minst har mestret i mange år. Men en må også ta oppgaver som utfordrer! Det har jeg gjort.
Trygghet i denne sammenhengen kan derfor bety at du tar sjansen på noe som føler det trygg på og mestrer.

Ta et steg om gangen
Tenk enkelt, praktisk og en oppgave om gangen! Det er ikke nødvendig å ta sorgene på forskudd. Det er vi mennesker altfor gode til å gjøre. Vent til du faktisk bør begynne å tenke «hvordan skal dette gå?» Energien skal du bruke på å skape nye inntektskilder. Hente nye kunder og oppdrag. Utvikle ideene dine. For det er klart: Det er ingen «walk in the park» – å drive for seg selv! Men er det noen som har det sånn i en fast stilling i et arbeidsforhold?

Godt arbeidsmiljø  – hvordan får man det som grunder?
Jeg har så absolutt ikke hatt det bare enkelt i min jobb. Det kreves å ha ansvar. Det forventes at du gir mye ekstra. Utfordringene sto i kø – men gledene var selvfølgelig også der i stort monn. Blant annet var kollegene et funn. Et arbeidsmiljø man var stolt av og glad i. Som man egentlig ikke skjønte helt at man kunne være foruten.. Man har ikke kolleger i en startfase. Men gjør som flere med meg; skaff deg en plass i et kontorfellesskap – og VIPS så har du mennesker rundt deg som er nye arbeidskolleger. Og du: Det beste er at det kanskje kan skapes business i fellesskapet!

Ta sjansen! Følg drømmen din – eller rett og slett bruk kompetansen din på en annen måte!

Del på sosiale medier:

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle