Jobbsøker

Rådgivning for deg som søker jobb

  • Det er ingen enkel sak å søke ny jobb, men aller først bør man være sikker på at man virkelig vil bytte beite.
  • Hva slags jobb vil man ha, hvorfor vil man bytte jobb, hvilke egenskaper skal du bygge videre på?
  • Å skrive søknad og CV er en liten kunst. En kunst alle kan lære – men det er viktig å bruke litt tid på det!
  • Forberedelse til intervju er en viktig detalj i prosessen for å få en ny jobb.
  • Referanser er et tema for seg og som mange er usikre på.
  • Hva skal jeg ha på meg?


Iht til den nye EU-Personvernloven (GDPR) er det viktig at man leser godt igjennom samtykkeerklæringen.

Mennesker i møte for rekruttering

Meninger rundt disse tingene er mange, og det finnes faktisk ingen fasit. Det viktigste er å snakke om det, drodle rundt det, spørre andre om råd, sette opp plusser og minuser ved de ulike mulighetene, osv.. Etter mange års erfaring med å lese CV’er og søknader opp og ned i mente, mener jeg at jeg kan mye om hva som er viktig med disse dokumentene – dine salgsverktøy, – og med all respekt – nok til å bistå med råd rundt temaet. Ganske mange sier; «Jeg blir alltid nr. 2 i prosessene». Klart det er frustrerende! Kan vi med enkle grep finne ut av dette sammen?

Kanskje intervjuet er det avgjørende og smertelige punktet? Hvilke referanser skal du oppgi? Sitter du i klisteret fordi du har hatt en negativ avslutning hos en arbeidsgiver? Slapp av! Det er løsninger.. Hva skal jeg ha på meg i intervjuet? Det høres kanskje enkelt ut for de fleste å vurdere det, men mange skulle hatt et råd og vink om den påvirkning ens ytre har på en som intervjuer.

Dersom du trenger bistand innenfor feltene over, kan jeg bistå som konsulent for deg. Vi søker hjelp til så mangt her livet, men når det gjelder å søke jobb – som er noe av det viktigste i livet vårt, gjør vi ofte «så godt vi kan»!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.