Så gjør jeg det igjen!

Det er deilig – og helt ufarlig å ta sjansen!
Man kan heller si at det er ufarlig å gripe sjansen! 

– Det synes i hvert fall jeg.

 

Dette skrev jeg i et blogginnlegg for snart 2 år siden. Så passende for dagens tekst. Jeg var nok ikke ferdig med mitt «prosjekt eget selskap», når jeg takket ja til å gå inn i et partnerskap med en liten gruppe dyktige økonomer og investorer, som var i oppbyggingen av et konsern. Fristelsen ble for stor fordi det absolutt ER spennende å bygge noe sammen med andre. Jeg tok sjansen – og angrer ikke på det. Jeg har lært mye dette året i «en annerledes verden», både om meg selv og andre – jeg har fått nye relasjoner, kommet under huden på økonomi- og regnskapsfolk som leder – og har måttet tenke allsidig i forhold til markedsføring, teambygging og fokusering på så ulike bransjer – under en og samme paraply.

Men det viste seg at «Bedriftskonsulent Carine Helgesen» burde fortsette sitt virke. Stolt og glad er jeg derfor for å være tilbake i min manesje etter en liten – kall det – ettårs «workshop» med spennende folk – og et spenstig case. Nå bygges det sten på sten – og jeg mener jeg har en god sjanse til å lykkes.

Ikke minst gleder jeg meg til å være mer aktiv i mitt «hjemmeområde» igjen! Det er her relasjonene har vært flest og sterkest gjennom snart 25 år er. Samtidig er jeg glad for å ha en utvidet horisont, nettopp fordi kundene har vært praktisk talt i hele Norge.

—————————————————————————————————————————————————


Jeg konkluderte
En dag konkluderte jeg med at jeg er og blir en relasjonsbygger, og trives enormt med å jobbe på den måten jeg har øvd på og hatt suksess med over tid. Det er godt å kjenne på at jeg føler meg trygg på hvem jeg er – både når det gjelder arbeidsform, uttrykks- og væremåte – samt at jeg håper folk merker at jeg er oppriktig interessert i dem – og i de oppgavene jeg tar fatt på.
Man kan ikke leve alene av det å «tro» slik eller sånn. Det vet jeg. – Men sammen med en genuin iver og lyst til å lykkes med et oppdrag; en rekruttering – eller å holde et kurs hvor mennesket og lederskap er i fokus, eller å være rådgiver i en 1-1 situasjon – så fører det ofte til suksess.


Pilarene
I personallederkursene jeg holder nevner jeg at «Der alle tenker likt – der skjer det ikke mye.» Det er sant. Dette er spennende å ha med seg i tankene også når man skal jobbe sammen i et prosjekt eller oppdrag, og ikke bare isolert sett når man jobber sammen i en bedrift. Det å være enige om at man i alle sammenhenger skal skape suksess sammen, og få til det ved å kommunisere godt med hverandre, fungere godt sammen, ha gjensidig respekt og tillit til hverandre – selv om vi alle har svært ulike personligheter og kompetanser, erfaringer og livssituasjoner. Det å ha et ønske om å lykkes sammen – er for meg en viktig grunnpilar. Det er utrolig spennende å gjøre disse øvelsene – og øve på å gjøre det bedre for hver gang en skal sette i gang med noe.

Kanskje du er som meg? Jeg stortrives når det er høyt under taket. Det er topp når mennesker gir hverandre feedback. Å bygge et arbeidsmiljø preget av latter, seriøsitet, engasjement og «rom for..» – er ingen selvfølge, men til stor nytte for de fleste. Uten tvil – viktige pilarer dette også.


Å være gründer
– er definert som en som er «grunnlegger, etablerer, nyskaper og entreprenør». I mars 2003, gjorde jeg det første gang. Riktignok under et franchise konsept, men jeg sa opp en fast, fin jobb til fordel for å starte mitt eget selskap uten inntekt.. Det var en utrolig morsom og spennende tid, som jeg aldri ville ha vært foruten – selv om det var mye «blod, svette og tårer» i mange år!

Bedriftskonsulent Carine Helgesen. Nå er jeg her igjen.


Hva kan jeg gjøre for deg?
Rekrutteringsprosesser, gjennomføre «klimasjekk» av bedriften, være en god rådgiver, bistå når det er utfordringer internt, eller om du vil gjøre noe positivt for arbeidsmiljøet. Holde kurs i personalledelse, gi råd hvis du er arbeidssøker – eller om du vil endre arbeidssituasjonen. Ja, mulighetene er mange for hva jeg kan bistå med. Trenger du en HR-ressurs en periode, så snakk med meg.


Dagens lille utfordring..
I dagens litt nye, utfordrende arbeidsliv – hvor vi blir bedt om å være på hjemmekontor, holde avstand, se færre mennesker.. Ja, da er vi nødt til å endre oss. Men jeg er litt redd for at vi endrer litt på hvordan vi vanligvis er på jobb og i fysisk samvær med andre, hvordan vi kler oss og hvordan vi deltar i ulike møter. Det som er skikkelig «in» nå, nemlig digitale møter.. Bør det være så annerledes å være til stede på disse møtene – enn når vi deltar på fysiske møter? Bør vi ikke vise respekt for hverandre uansett?
Dette er noe jeg er opptatt av! Er du? Du vil nok høre mer fra meg om dette.

Jeg gleder meg til å ta fatt på nye gjerninger! Nøl ikke med å ta kontakt dersom du ser et behov for mine tjenester. Vi snakkes!

 

Hilsen Carine

Del på sosiale medier:

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle