Ledelse - Motivasjon - Utfordrende tider - Rekruttering – Lederkurs

Noen ganger «buttær’e»……..

Jeg tar meg selv i, at akkurat nå, føler jeg at det «buttær» litt. En noe rar følelse egentlig. Har virkelig vært der før, men det er mange år siden og er liksom glemt. Glemt like fort som det skjedde.  Når man gnager litt på dette ordet, så blir det egentlig litt artig! Men meningen i det er at det går litt trått.. Og hvis man går enda hardere inn i betydningen er det at det bremser eller stopper opp! Man kan jo miste motivasjonen av slikt! Mange har merket at det er litt roligere nå etter sommeren.

Min motivasjon er blant annet dette: Rekrutteringsmarkedet bør absolutt være hett nå – ettersom mediene og ulike undersøkelser fremhever behovet for arbeidskraft og kompetanse. Å ha fokus på opplæring og motivasjon av ledere er usedvanlig viktig  i utfordrende perioder.

 

Motivasjonens makt

I de fleste kursene jeg holder snakker vi om motivasjon. Det er motivasjon som påvirker våre handlinger, ønsker og mål. Og det er faktisk sånn at motivasjon spiller en avgjørende rolle når vi skal overvinne utfordringer, gjennomføre oppgaver og til og med for å oppnå suksess! Motivasjon kommer innenfra – men blir stimulert utenfra! Det er klart at det er flott å få noe positiv feedback utenfra, om man har fått til det lille ekstra, men det er viktig for deg som enkeltperson å forstå hva som er dine avgjørende motivasjonsfaktorer – og legge en strategi som passer deg for å styrke din motivasjon.

Når det butter litt…så er det viktig å bruke verdifull tid på selvmotivasjon og bruke den strategien du har lagt for å muntre deg opp i litt krevende perioder. Det er deg selv det handler om – til syvende og sist.

 

Å snakke om utfordringer

Det er enklere for de fleste å snakke om suksess, nettopp fordi det kan føles mer positivt og vil også kunne være en kilde til stolthet og motivasjon. Når vi snakker om hindringer og utfordringer – , så føler vi oss kanskje mer sårbare og lurer på hvordan andre vil reagere på det vi sier. Kanskje vi bør være mer åpne og ærlige når det også kommer hindringer i veien, og bruke utfordringene som en spark bak til å fokusere på vekst og nye muligheter? For utfordringene kommer. Det er det ingen tvil om.

Vær ikke redd for å snakke med folk rundt deg om at du har det litt tungt. Du er ikke alene! Kanskje du til og med får uante råd, som gir muligheten til å se ting fra et annet perspektiv. Dette kan være starten på noe nytt!

 

Vær aktiv og ha et markedsengasjement

Det er farlig å bli lat..! Når vi bare sklir gjennom åra, og det er mye å ta i – så jobber man heller ikke aktivt med markedet. Nå jobber jeg mer aktivt med markedet igjen, og har tatt kontakt med mange hyggelige folk som jeg har både møtt og jobba med i mange år. Og du verden – det er jo dette jeg har trivdes best med. Alltid.

Og det er altså ikke fullt stoppbutter nå, men bare et lite trinn ned.. Og da må jeg steppe opp et par trinn da! Det vil alltid gå opp igjen!

 

Lederkurs

Men når det er sagt, så bør bedriftene se sitt snitt i å fokusere på å kommunisere godt med sine medarbeidere i litt utfordrende tider, noe som igjen kan føre til å bedre motivasjonen. Bedre motivasjon gjør at de kan stå i utfordringer lenger. Et lederkurs kan derfor komme godt med. Ta kontakt om det er noe vi skal snakke om!

 

Reelt kompetansebehov?

Det sies at det er stor mangel på kompetanse. Det må jobbes riktig for å finne de rette menneskene med de rette kvalifikasjoner.
Mine solide referanser fra vellykkede ansettelser og prosesser kan  noe om min personlige innsats og dedikasjon til hvert rekrutteringsoppdrag.  Å finne de menneskene som faktisk også er klare til å ta ansvar og bidra til bedriftens vekst – kan være et viktig suksess kriterium for deg og din bedrift!

Ta kontakt om det er noe du synes vi bør snakke om!

 

Høstlig hilsen fra
Carine

Del på sosiale medier:
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Les mer om personvern på vår personvernside. Les mer