JOBBFRI – SOMMERTID!

Hva er vel bedre enn SOMMER, SOL og KOS – med familie og venner, nære og kjære?
Kanskje du har ferie for øyeblikket? Uansett; nyt den tiden du har til rådighet!

 

Travel tid

Det første halvåret har for egen del vært svært så travelt. Herlig på mange måter, og jeg må innrømme at jeg føler meg heldig! Men – det er en tid for alt. En tid for ferie har nå ramlet over meg! Etter noen år uten båt, kan jeg endelig glede meg til mange døgn i den nye båten. Uten seil denne gang, og med mulighet for å kjøre litt raskere om vi vil det. Og selv om jeg digger fart og spenning, så er jeg av det slaget som nyter tid og stund – fra A til B, minst like mye som å lande på B.

 

Fra A til B i rekrutteringsprosessen

De fleste prosesser vi jobber med går over en viss tid. Kortere eller lengre. Mine egne erfaringer rundt rekrutteringsprosesser er at alle parter egentlig synes det er supert når det er et visst drag i prosessen – og at ting skjer. Jeg tror kundene mine liker å bli litt pushet, slik at vi planlegger for neste aktivitet, så raskt som mulig. Jeg synes det er en uting at rekrutteringsprosesser skal ta så innmari lang tid!

 

Å søke jobb er en utfordring

Når en person skal ut å søke jobb, så kreves det ganske mye – av tid, tanker og vurderinger. Er dette noe for meg? Har jeg det bra nok..der jeg er? Hvilke utfordringer søker jeg? Hvordan er arbeidsmiljøet, tro – kontra det gode jeg har i dag? Vil jo savne kollegaene mine.. Arbeidsoppgavene? Får jeg de utfordringene jeg trenger?  Ja – det er en mengde spørsmål som skal besvares. Og når man først har søkt, så har de fleste gjort seg opp en mening om at «dette er en jobb jeg har lyst på».
Tiden står ofte litt stille i denne fasen. De fleste synes det tar lang tid. Og ofte gjør det også det.

 

Ha litt mer respekt – og forståelse – for søkere i jobbprosesser

Bør du som arbeidsgiver tenke mer på at det sitter noen i den andre enden som er spent på hva som skjer? Som ofte tenker: «Får jeg lov til å komme på intervju og vise hvem jeg er?» Tenk litt over at tiden kan knappes inn – ikke alltid, men sett av tid til hele prosessen så tidlig som mulig. Kalenderen blir fort full, og ved å legge inn avtaler så er det jo sånn at vi har mer fokus på de gjøremålene som står der. Det vil også gi en mindre stressfølelse, å vite at du har planlagt gjennomføringen av denne krevende oppgaven. Et annet tips er at det kan være smart å gi litt informasjon underveis. Det er en enkel måte å holde søkermassen varm – og forståelsesfull – på .

 

Gi avslag

Det å være i en krevende rekrutteringsprosess, selv om man kanskje bare har sendt søknad – er som nevnt tøft og ikke noe en gjør hver dag. Gi derfor beskjed på en skikkelig måte, at «Dessverre – det ble ikke deg denne gangen. Men vi setter pris på ….» og så videre. Det krever så lite – men gjør så mye. Jeg vet at mange sender søknader uten å få svar. Det er ikke greit – og en smule respektløst.

En rekruttering er på en måte en toveis prosess. Jeg har sagt det mange ganger før; Det er ingen suksess før begge parter er enige om at det er nettopp det!

 

Er det et arbeidsmarked kun for arbeidstakere nå?

Nei. Min subjektive mening er at det er mange gode kandidater som søker på de aller fleste stillinger. Det er mange søkere som ønsker noe annet, og som ikke har drømmejobben. Nyutdannede , for eksempel, står en stund uten jobb. At det er mangel på en del arbeidskraft, er det ingen tvil om – men det har det vært lenge. Det er ganske mange ingeniører der ute på leting etter nye utfordringer, men håndverkere og industriarbeidere av ulike slag – ja, det mangler vi. Norge skulle hatt så mange flere av disse nå.

 

Håndbrekket er dratt til for innleie av arbeidskraft

Regjeringen har satt en stor brems (vi kan egentlig si at håndbrekket er dratt til) for innleie av arbeidskraft – og dette kommer til å merkes framover. Hvilken fornuft de har lagt inn i den vurderingen, ja det lurer nok de fleste på nå. Også de «vanlige folk»! Dummere uttrykk skal man lete lenge etter…

 

NYTT KONTOR

Feriedager er veldig nære nå for, og telefonen er selvsagt alltid på – og det er noen prosesser som fortsatt er pågående. Fram til nå har jeg sittet i et hyggelig fellesskap på Sørlietorget, men jeg har flyttet inn i nytt og fint kontor på SPIN, kontorfellesskapet på «Stjernebygget». Litt mer action og flere folk – noe som jeg håper krever at jeg må ut av min egen boble..
Velkommen til en kaffe!

Trenger du bistand til å rekruttere nye stjerner? Kanskje du har lyst til by på et lederkurs for ansatte? Kanskje du er på leting etter noe slikt selv? Nøl ikke. Jeg er kun en telefon unna…

Info: www.bedriftskonsulent.no

RIKTIG GOD SOMMER!

 

Med vennlig hilsen

Carine 😊

Bedriftskonsulent CH AS

 

 

Del på sosiale medier:
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.