Fra feriemodus til hverdagsmodus

Alt til sin tid. Jobb, ferie og hverdager. Mange liker det ene bedre enn det andre.
Flere har sagt til meg nå etter ferien, at det faktisk er flest hverdager – og de må man glede seg over og gjøre noe ut av. – Og for å ha en fin hverdag, må man ha en jobb man trives med.

Etter en flott sommer i inn- og utland – og ikke minst til sjøs, trives jeg med å være tilbake i hverdagen igjen. Å ha muligheten til å «løpe» rett ut i spennende oppdrag for kunder er fantastisk. Jeg føler meg heldig.

Jobbskifte?
Sommeren er en tid hvor man får mulighet til å tenke på så mangt. Blant annet tenker man ofte over egen jobbsituasjon. Noen jeg kjenner godt vurderer å bytte beite. Hva slags råd er riktig å gi i en sådan stund? Jeg pleier å si at husk på at du tenker nøye over hva du har i dag – og hvilke argumenter du har overfor deg selv til å skifte jobb. Jeg tror mange blir i stillingen de har fordi det er trygt – eller fordi det rett og slett er behagelig.. Det kan gå slik flere år, før man kanskje ser bak fasaden hvor det kan være ting som murrer, og som gjør at man ikke har den motivasjonen som skal til. En god arbeidshverdag er ekstremt viktig for de fleste av oss. Noen ganger kan det være godt for bedriften også med litt utskiftning på medarbeidersiden, særlig hvis man ikke har topp motiverte medarbeidere på laget. Vi liker å tro at vi er uerstattelige. Og det fra begge siders hold!

Et par gode råd vil derfor være:

  • Hvorfor vil du bytte jobb?
  • Er det arbeidsoppgaver, arbeidsmiljø eller ledelsesutfordringer som er faktorer til tanker om ny jobb?
  • Hva skal til for å få ny motivasjon? Kan du ta dette opp med nåværende arbeidsgiver – og se om det med enkle grep kan gjøres noen tiltak?

 

Analyser deg selv ved bruk av T-konto
Når du begynner å vurdere jobbskifte – eller skal ta andre avgjørelser i livet – kan det være smart å benytte et enkelt verktøy : En såkalt T-konto! Sett opp en T – vannrett og loddrett linje, hvor det på ene siden er positive egenskaper og på andre siden av den loddrette streken favner forbedringsområdene dine. Her kan du lett finne de egenskapene du har som du bør spille sterkt på i en ny jobb. Få gjerne bistand fra en som står deg nær – eller en som tør å utfordre deg! Det samme kan du gjøre med arbeidsoppgaver. Hva liker du mest – og hva trives du mindre med.

Onboarding
Et typisk «godt norsk ord».. Kanskje ikke akkurat det, men dette er utrolig viktig at man har kontroll på når noen skal inn i et nytt arbeidsforhold. Jeg har holdt kurs i dette, og det er et spennende tema. Det å ta imot en ny medarbeider på en god måte og gi vedkommende en utstrakt hånd for å skulle trives fortest mulig – betyr også at vedkommende med all sannsynlighet kommer raskere inn i oppgavene og kan oppnå resultater tidligere enn hvis man ikke håndterer en onboarding på en god måte. Ta kontakt dersom det er interessant å snakke mer om dette for deg som er arbeidsgiver. Ikke ta lett på en onboardingsprosess i hvert fall! Det er et viktig ledd i en langsiktig tankegang ved å ansette flere medarbeidere.

Er det et tema du ønsker jeg skal belyse?
Jeg tar mer enn gjerne imot forslag til temaer som kan fenge din oppmerksomhet.

Ønsker deg med dette en topp og arbeidsom sensommer – og så håper jeg vi snakkes!

Hilsen Carine😊
www.Bedriftskonsulent.no

Del på sosiale medier:

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle