En historie verdt å lese – om Å KOMME SEG VIDERE I LIVET!

En dag er livet som det var i går..
Neste dag er livet et helt annet. Noen ganger føles det som endringen skjedde akkurat så fort, og uansett er det vanskelig å ta innover seg det som skjer.

Å være menneske byr på mange gleder og like mange utfordringer. Kanskje flere av de siste. Noe går opp og noe går ned. Alltid.

-Og så går det jammen opp igjen!

Og dette er det livet byr på. Berg og dalbane av følelser, opplevelser og erfaringer. Dette gjør oss rikere og mer modne som mennesker. Det gjør oss mest sannsynlig også til bedre medmennesker – fordi vi får mer ballast som kan brukes på og for andre. Det er et kjent uttrykk: Det som ikke dreper oss – gjør oss sterkere.

En gang fikk jeg høre jeg at jeg var «urealistisk positiv» med negativt fortegn. For et kompliment! Tenk å få det passet påskrevet..!
For tiden hender det at denne uttalelsen ramler ned i tankene mine.. Er det sånn jeg er nå?
At livet har noen tøffe tak, og noen vendinger som man ikke forventer – ja, det kan jo ikke føre til at man kaster alt over bord!

En jobb man trives med
Å ha en jobb man trives med og gripe de sjansene man kan – er viktig! I tillegg til å ha fantastiske mennesker i livet; barna, familien, de beste vennene – ja, så er jobben, trivselen og arbeidsoppgavene ekstremt viktige nøkler til et godt liv!
Jeg stortrives med min jobb! Rekruttering til faste stillinger, rådgiver og kursholder i blant annet personalledelse. Alle disse oppgavene inspirerer meg!

HISTORIEN
– Menneskemøter er givende. Jeg husker så inderlig godt for mange år siden nå at det kom en voksen kar til meg. Han satt allerede i sofaen når jeg kom på kontoret en morgen. Han sa raskt at jeg kanskje ikke var interessert i å høre hva han hadde å si, men det var en flott gutt, som så svært så skikkelig ut –  og var absolutt ut en jeg var nysgjerrig på og ville snakke jobb med.

En tøff start i livet.
Historien kom raskt. Han hadde nettopp kommet ut av fengselet. Tror det var bare et par dager siden. Den flotte gutten hadde startet sin «karriere» hjemme i stua sammen med faren sin, som lærte opp sønnen til å begynne med narkotika. De satte sprøyter sammen i sofaen… Da var han en ung tenåring. Da gikk ferden fort til tyngre stoffer og til kriminelle handlinger.

En drøm ble oppfylt – fikk ny jobb
Gutten hadde et stort ønske – og det var å få seg en jobb. En lagerjobb, med truckkjøring! Han hadde tross alt tatt trucklappen under soningen. Å komme seg ut av det skadelige miljøet var helt klart det første målet. – Han hadde en liten datter som han ville være god pappa for – og en kjæreste som han gjerne ville kunne gi mat på bordet til. En flott gutt med glimt i øyet – og som bare ønsket seg det mest naturlige i verden. Et normalt liv.

For å gjøre en lang historie kort så ble denne flotte karen presentert for en super logistikkbedrift – hvor ingen hemmeligheter om historien hans ble skjult. Det var den eneste muligheten vi hadde for at han skulle få sin drøm oppfylt!

Han fikk et vikariat, så fast jobb – og ikke altfor lenge etterpå et utvidet ansvar i samme bedriften.

-Du verden for en suksesshistorie! For meg har det vært en av mine fineste og mest minnerike opplevelser fra min tid i bemanningsbransjen. En bransje som gav mange mennesker en mulighet.

Viljen til å komme seg gjennom utfordringer
En slik historie gir også en annen dimensjon: Om man virkelig vil – kommer man seg alltid videre gjennom de vanskeligste ting! Vi lever et liv – ikke i svart eller hvitt – men gjennom hele fargeskalaen.

Ta vare på livet, på menneskene som skaper det – og ta utfordringene på strak arm! Kjelleren.. er nok ikke det beste stedet å være – i hvert fall ikke for lenge. Gråt de modige tårene og smil gjennom den gode latteren! Da kommer vi så mye lenger.

Vil du ha ny jobb? Ta ansvar for eget liv!
Dersom du går og drømmer om å gjøre noe annet i livet, for eksempel å skifte jobb – ja, så ta tak i det. Ikke forvent at andre gjør det for deg. Bare til opplysning: Det skjer nemlig ikke! Du må ta tak i eget liv, få bort ting som distraherer – og sett stø kurs framover!

Vil du ha råd og vink på veien i forbindelse med jobbtanker – ta kontakt med meg!
Det kan være godt å snakke med noen… og den «noen» – kan være meg😊

 

Del på sosiale medier:
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.