Det er lov å le av seg selv - og vi har selv ansvaret for å skape arbeidsglede

Er arbeidsgleden på topp?

Arbeidsglede kan ikke kjøpes for penger

Arbeidsglede! Et utrolig viktig ord. Kjenner du at du våkner om morgenen og gleder deg til å gå på jobb? Det er ditt og mitt ansvar å skape arbeidsglede – og at den øker. Arbeidsglede kan faktisk ikke kjøpes for penger. Selv om det er enkelt, må vi slutte med å finne årsaker som dreper denne viktige gleden.

Årets forsetter

Mange går inn i et nytt år, med ulike forsetter. Selv har jeg ikke den store sansen for forsetter, kanskje med bakgrunn i at jeg sjelden har kommet i mål med dem… Jeg innbiller meg at jeg ikke er alene om det. Men – det er lov å ha tanker, ideer og drømmer om hva et helt nytt år skal inneholde.

En litt vaklete verden

Usikkerhet preger mange nå om dagen. Renter, eiendomspriser, en urolig og vaklete verden – er ting som påvirker vårt tankemønster og påfølgende handlinger. Jeg opplever at mange går i det gamle – selv om de egentlig burde tatt viktige grep i livet. Å velge en jobbhverdag er noe av det viktigste man gjør. Det er ingen ny kunnskap akkurat – at vi bruker like mye tid på jobben, som vi gjør hjemme. I våken tilstand, ofte mer.. Da er det på sin plass at vi har det greit – og bedre enn det – på jobb! Hvis du ikke er tilfreds på jobb – har du det antagelig ikke bra ellers heller. Et forskningsprosjekt, EPICURUS, fra University og Aberdeen Business School, forteller noe overraskende at jobbtilfredshet faktisk er en viktigere faktor for livsglede, enn familie, helse, økonomi og det sosiale livet!  Dette er både skremmende – og viktig å ta innover seg.

Ditt fokus

Det er ikke alt her i livet vi kan ta kontrollen over, men vi kan faktisk ta kontroll over egne tanker og handlinger. Fokuset bør heller ligge på dette enn på samfunnsøkonomien og usikkerheten rundt oss. Apropos dette med forsetter, så er det viktig å ha realistiske målsetninger. Husk at døgnet har 24 timer, og vi får det samme antall dager tildelt hvert år. Jeg fikk noen råd i et tidsskrift, hvor et av dem var å ikke ta seg selv så høytidelig! Tenk over hvor deilig det kan være å le av seg selv – og på den annen side la andre få le sammen med deg!

Ikke bli igjen i det gamle..

–  Vi får altså ikke gjort noe med det som skjedde i går.. Glem de feilene du gjorde – men lær av dem allikevel. – Og hvis du da stadig henger deg opp i det «gamle» – og ikke evner å se framover, kanskje nettopp fordi du er «stucked» i en jobb du mistrives i – eller er i et miljø du ikke kan være deg selv i –  så gjør noe med det! Trivsel, smil og latter – også på jobb, vil forsterke livskvaliteten.

Godt arbeidsmiljø

En undersøkelse gjort av Fretex Jobbarometer 2022, sier at av de spurte som hadde skiftet jobb, så hadde 45% gjort det grunnet i ønsket om nye utfordringer. 41% gjorde det av økonomiske årsaker – og 28% fordi de ønsket et nytt eller bedre arbeidsmiljø. Det å kartlegge hva slags kultur og arbeidsklima man kommer inn i når man starter i en ny jobb, er viktig. Som rekrutterer setter jeg min stolthet i å vite noe om akkurat dette. Jeg har et ansvar for at vedkommende «ferske» medarbeider har gode forutsetninger for å lykkes i form av trivsel – ikke bare med nye oppgaver og utfordringer. Det skal jo bli en god match for både arbeidsgiver og arbeidstaker!

Livskvalitet

Så – om du takker ja til ny jobb – så la avgjørelsen være preget av flere ting. Hva er motivasjonen for å bytte beite? Utfordringer og nye muligheter? Vil du bli mer tilfreds i livet som helhet, med tanke på trivsel med oppgaver og arbeidsmiljø? Gjør tiltak for å slippe og være en del av statistikken på hele 28,4% – som føler lav tilfredshet med livet, alt i alt, uansett kjønn og alder. (SSB, 1.des. 2022 )
Dette kan vi altså velge å gjøre noe med! Skap god livskvalitet!

Del på sosiale medier:
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.