Carine nyter sommeren på Hankø og reflekterer over balansen mellom jobb og liv fra hjemmekontoret i båten sin.

Gleder du deg til jobb etter ferien?

Refleksjoner fra hjemmekontoret.

Jeg sitter her på hjemmekontoret mitt, i min koselige Ibiza, på flotte Hankø. I dag ligger jeg godt plassert i båsen i havna. Vi kan jo ikke bare ha magiske dager heller! Men – etter mitt skjønn er det en magi over dette også. Så vil det være andre dager hvor en har det så fint at en må klype seg i armen…

Livet er…

Livet er så mye mer enn jobb – men jobb er en stor del av livet. Derfor må vi trives med det vi gjør. Gjør du det? Ingen tvil om at det påvirker oss på alle måter om vi har det bra på jobb eller ikke. Ser du fram til å komme tilbake på jobb etter ferien?

Et uvanlig rolig marked.

Selv er jeg så glad i det jeg driver med at selv om markedet nå har vært uvanlig rolig, har jeg lyst til å fortsette. Slik unner jeg også andre å ha det! Det er viktig å stå i det, holde ut og ha troen på det man driver med. I hvert fall hvis det er et konsept som tåler dagens lys – og som markedet har behov for.

T-kontoen – et enkelt lite verktøy.

Mange gründere og nyoppstartede selskaper gir opp for lett, og har kanskje ikke tenkt på at det faktisk tar tid å bygge opp. Dette koster, både tid, energi og penger. Jeg vil derfor anbefale at dersom du er i den situasjonen at du vurderer å gi opp «drømmen» – så vurder en gang til. Bruk et svært enkelt verktøy – en T-konto, for å identifisere både fordeler og ulemper ved nåværende strategi. En slik analyse er avgjørende for din egen strategiske planlegging og beslutningstaking.

  • Hva er positivt nå med å drive som jeg gjør – og fortsette med det?
  • Hvilke negative momenter er det ved å gjøre det jeg gjør – og hvorfor bør jeg ikke fortsette?

Dette kan være en god hjelp til å sette ting i rett perspektiv. Du kan forresten benytte dette enkle verktøyet til mange ulike ting i livet. Når du skal ta en beslutning, eller du rett og slett skal vurdere dine egne ferdigheter og egenskaper opp mot en ny jobb – eller annet valg i livet.

Er arbeidsstedet ditt et godt sted å være?

Det håper jeg. Hvis ikke kan det være lurt å tenke over hva som mangler, eller i verste fall er feil. Kanskje det er ledelsen? Utfordringer med kommunikasjonen? Er din stilling tydelig definert? Spørsmålene kan være mange, og i krevende tider er det åpenbart større prøvelser enn når alt går på skinner.

Hva med et verdifullt lederkurs?

Hvis du er leder eller mellomleder – kanskje du kan anbefale at dere investerer litt i et lederkurs? Det er mange eksempler på miljøer der et dagskurs er en god felles start på noe bedre. Informasjon og kunnskap om hvordan ting går, kan hjelpe på mye. At dere sammen blir enige om noen kjøreregler og hvordan dere skal snakke med hverandre, er også lurt. Men dette er trening. Gleder du deg til å komme tilbake på jobb etter ferien, og ønsker å starte opp med ny inspirasjon?

Jeg kan hjelpe dere med å komme godt i gang!
Ta kontakt over ferien, så skreddersyr vi et kursopplegg for nettopp deres arbeidsmiljø 😊

Sjekk gjerne denne lenken, for hva et krus kan inneholde: https://www.facebook.com/share/p/6zygAXwg3xq9wQpp/

Trenger du nye, motiverte medarbeidere?

Noen ganger er det greit om medarbeidere finner på noen annet å gjøre. Hvis deres indre motivasjon er borte over tid, så kan det være en god løsning for begge parter å si takk for nå. Se på det som en gylden anledning til å få på plass nøkkelpersoner som bidrar med ny giv.
Ta kontakt hvis dette behovet er et faktum for deg nå!

Sjekk gjerne denne lenken, for hva jeg kan hjelpe deg med! https://www.facebook.com/share/p/ob9r3s3p9H7EEms6/

Office with a view…

 

Jeg ønsker deg en GOD SOMMER, med akkurat det du ønsker deg mest. Kanskje det er godt vær, hyggelig selskap og fine opplevelser?

Sommerhilsen fra
Carine

 

Del på sosiale medier:

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle